'Engeland heeft opvolger Southgate al op het oog, mocht EK niet gewonnen worden'

'Druk is hoog voor Southgate, pas vrijgekomen trainer in beeld als opvolger'

22 mei om 18:20
Laatste update: 22 mei om 18:28

Maurico Pochettino maakt een goede kans om de nieuwe bondscoach van Engeland te worden, mocht Gareth Southgate ondermaats presteren op het EK in Duitsland. Althans, dat beweert The Telegraph

Mocht Pochettino, die zeer recent brak met Chelsea, ook na de zomer nog zonder werk zitten, dan wordt hij gezien als 'leading candidate' voor de prestigieuze baan in Engeland. De Argentijn liet eerder, tijdens het WK in Qatar, al doorschemeren wel oren te hebben naar een functie als bondscoach van de Engelsen. "Natuurlijk, mijn relatie met Engeland is altijd goed geweest. Ik voel me erg op mijn gemak hier. Je weet nooit wat er gebeurt", zei hij toen. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Servië

  • logo

    Engeland

Volgens The Telegraph ligt het in de lijn der verwachting dat Southgate opstapt of moet vertrekken als Engeland geen Europees kampioen wordt in Duitsland. In dat geval zal er gekeken worden naar Pochettino. Het medium weet bovendien te melden dat ook Thomas Tuchel wel oren zou hebben naar de baan van Southgate. In hoeverre de Engelsen dat eventueel zien zitten, is niet bekend. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: