Thiago Motta maakt overstap van Bologna naar Juventus

Bologna kondigt afscheid succescoach aan: ruim baan voor Juventus

23 mei om 13:24
Laatste update: 24 mei om 09:35

Thiago Motta wordt de nieuwe trainer van Juventus. Dat meldt Fabrizio Romano. Bologna heeft op de clubsite al gemeld dat de trainer niet gaat verlengen bij de Italiaanse stuntploeg.

Bologna meldt dat Motta de club heeft laten weten niet te gaan verlengen. De Italianen bedanken de trainer voor het buitengewone werk en wensen hem veel succes in de rest van zijn carrière. "In deze twee jaar heb ik een voorbereide en winnende coach ontmoet", verklaart Bologna-president Joey Saputo.

"Hij heeft het team een ​​briljante identiteit heeft gegeven. Met het behalen van de Champions League heeft hij samen met het elftal geschiedenis geschreven. Ik had graag gezien dat hij bij Bologna was gebleven, maar ik kan hem en zijn staf alleen maar bedanken voor deze prachtige seizoenen en hem het beste wensen in de toekomst."

De volgende stap lijkt al duidelijk. Romano meldt een 'here we go' en weet dat Juventus met Motta aan de haal gaat. Motta tekent naar alle waarschijnlijkheid een contract tot medio 2027 in Turijn. Na het ontslag van Massimiliano Allegri heeft De Oude Dame zodoende niet lang hoeven zoeken naar een opvolger.

Motta speelde als voetballer voor clubs als Paris Saint-Germain, Internazionale en FC Barcelona. Bij eerstgenoemde club begon hij zijn trainerscarrière bij de O19. Daarna was hij bij Genoa en Spezia eindverantwoordelijke, voordat hij bij Bologna zijn intrede maakte. Met de Serie A club behaalde hij dit seizoen de derde plaats. Die prestatie is goed voor Champions League-voetbal. Dat maakt Motta in ieder geval niet meer mee. Het als vierde geëindigde Juventus gaat echter ook het miljardenbal in.