Lijnders kreeg bericht van Liverpool: 'Pep, we hebben je echt overwogen...'

Lijnders kreeg bericht van Liverpool: 'Pep, we hebben je echt overwogen...'

24 mei om 10:40
Laatste update: 24 mei om 11:41

Liverpool heeft overwogen om Pep Lijnders aan te stellen als opvolger van Jürgen Klopp, zo laat eerstgenoemde weten in gesprek met The Athletic. Uiteindelijk koos de Engelse topclub voor Arne Slot als nieuwe hoofdtrainer en Lijnders gaat zelf aan de slag als hoofdtrainer van Red Bull Salzburg.

Ook kreeg Lijnders de vraag of hij zelf nooit de opvolger van Klopp wilde worden. "Ik denk dat het team op dezelfde manier zou doorgaan als ik hier zou blijven. Ik heb het gevoel dat het team ook iets nieuws nodig heeft. Maar ik wist nooit voor honderd procent wat mijn reactie zou zijn als ze zouden bellen."

Het telefoontje van Liverpool arriveerde echter in februari, kort na de aankondiging van Klopp. "Maar ze zeiden: Pep, we hebben je echt overwogen, maar ik denk dat het eerlijk is om gelijk te zeggen dat we je niet gaan aanstellen als opvolger. Dat was ook het beste voor de toekomst van Liverpool. Je hebt een jonge coach nodig, die kan groeien met dit nieuwe team. Arne heeft alles in zich om hier een succes te zijn", aldus Lijnders.

Lijnders staat vanaf komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep bij Red Bull Salzburg. Dit is voor de 41-jarige oefenmeester zijn tweede baan als eindverantwoordelijke, want hij was eerder voor een korte tijd de hoofdtrainer bij NEC. In Oostenrijk heeft Lijnders een contract getekend voor drie seizoenen.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: