De Goeij vindt Bijlow beste Nederlandse keeper

'Luxeprobleem' bij Nederlands elftal: 'Zijn krediet is wat mij betreft wel op'

27 mei om 14:16
Laatste update: 27 mei om 16:35

Voormalig keeper Ed de Goeij denkt dat Justin Bijlow de beste Nederlandse doelman is. Bondscoach Ronald Koeman heeft bij Oranje een 'luxeprobleem', want er zal gekozen moeten worden tussen Bart Verbruggen, Justin Bijlow, Mark Flekken en Nick Olij

In gesprek met ESPN gaat De Goeij samen met oud-international Sander Westerveld in op de keeperskwestie bij Oranje. "Het is denk ik nog nooit zo lastig geweest", aldus laatstgenoemde. "Twee jaar geleden leek het erop dat we helemaal geen keepers meer hadden en nu hebben we ineens een luxeprobleem. Ik vind de keepers die we hebben een beetje van hetzelfde niveau. Bijlow heeft weer maar de helft van de wedstrijden gekeept en is altijd geblesseerd, dus zijn krediet is wat mij betreft wel een beetje op bij Oranje."

De Goeij is het niet eens met de woorden van Westerveld over Bijlow. "Het wordt een close call wie er uiteindelijk gaat spelen, dat is een ding dat zeker is", vertelt de oud-keeper. "Als ik eerlijk ben, denk ik dat Bijlow de beste keeper is, in alle facetten van het keepersvak. Het meevoetballen, het keepen, hij is de compleetste en heeft alles in huis om een topkeeper te zijn. Alleen Verbruggen en Flekken hebben het in Engeland laten zien"

Volgens Westerveld doet Koeman er verstandig aan door een keuze te maken tussen Verbruggen en Flekken. "Die vind ik allebei even goed", zegt de zesvoudig Oranje-international. "Laat ik voorop stellen dat er geen verkeerde keuze bestaat. Maar ik zou kiezen voor Verbruggen, omdat hij de jongste is en nog het meest kan groeien. Maar als hij voor Flekken of zelfs Bijlow kiest, is dat ook gewoon heel goed te verdedigen."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: