Wieffer geniet interesse van Atlético Madrid

'Geblesseerde Wieffer nog altijd op driekoppige verlanglijst bij Spaanse topclub'

27 mei om 17:36

Mats Wieffer staat nog altijd op de verlanglijst bij Atlético Madrid. Dat meldt transferjournalist Matteo Moretto. De Spaanse topclub zou sowieso één middenvelder willen aantrekken deze zomer.

Voor die aanwinst op het middenveld zijn drie opties geïdentificeerd door de clubleiding van Atlético. De eerste is dus Feyenoorder Wieffer, maar ook Mikel Merino (Real Sociedad) en Matt O’Riley (Celtic) staan op het lijstje. Kijkend naar contractduur lijkt Merino de meest voor de hand liggende optie. De middenvelder speelt al in de Spaanse competitie en heeft maar een verbintenis tot de zomer van 2025, terwijl Wieffer en O’Riley allebei tot de zomer van 2027 vastliggen. 

Wieffer is wel de enige van de drie namen die niet aanwezig zal zijn op het EK komende zomer. Voor O’Riley en Merino is dat de plek om zich nog meer in de kijker te spelen en dus ook de marktwaarde op te krikken, waardoor Atlético meer zal moeten betalen. Volgens Moretto heeft op dit moment nog geen van de drie een streepje voor op de andere kandidaten. Routinier Saul Niguez lijkt dan weer op weg naar de uitgang van Atlético na zestien jaar in dienst van de club.

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!