Perez lovend over Priske

Perez lovend over Feyenoord-kandidaat: 'Fijne man, een kampioenenmaker'

27 mei om 19:54

Kenneth Perez heeft een hoge pet op van Brian Priske, de topkandidaat om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord. De ESPN-analist speelde bij de nationale ploeg van Denemarken samen met Priske.

De naam van Priske, die nog tot medio 2026 onder contract staat bij Sparta Praag, zingt serieus rond in Rotterdam-Zuid. Naar verluidt heeft de 47-jarige trainer wel oren naar de job bij Feyenoord. "Hij is een hele sociale jongen, echt een fijne man", zegt Perez bij Voetbalpraat. "En hij is intelligent. Ik denk ook dat je dat wel in bepaalde mate moet zijn om een goede trainer te zijn."

Priske, die de Nederlandse taal goed beheerst door zijn rijke verleden in België, kende een succesvolle periode bij FC Midtjylland voordat hij naar Sparta Praag verkaste. "Als je ziet wat hij heeft bewerkstelligd bij Sparta Praag en Midtjylland...", stelt Perez. "Hij is in Tsjechië kampioen geworden. Bij Sparta denken we: die worden elk jaar kampioen. Maar dat is negen jaar geleden. Hij is een kampioenenmaker."

"Ik denk dat het wel een goede keuze is van Feyenoord", concludeert Perez, die weet dat Priske twee Deense assistenten wil meenemen naar Feyenoord.