Priske wil beide assistenten meenemen naar Feyenoord

'Priske stelt belangrijke eis in gesprekken met Feyenoord over trainersjob'

27 mei om 15:53
Laatste update: 28 mei om 15:02

Brian Priske wil zijn twee assistenten dolgraag meenemen naar Feyenoord, zo stelt het Algemeen Dagblad. Bij Sparta Praag werkt de oefenmeester samen met assistent-traines Lars Fris en Christian Clarup, die dus eveneens de overstap zouden kunnen maken naar Rotterdam.

Bij Sparta Praag heeft Priske nog een contract tot medio 2026. Binnen Feyenoord wordt ingeschat dat hij los te weken is voor 'een acceptabele vergoeding'. 'Priske staat open voor de Kuip, maar wil wel zijn assistenten Lars Fris en Christian Clarup meenemen', zo valt te lezen. 

In de komende dagen zal er gekeken worden of er een akkoord gesloten kan worden tussen Feyenoord, Priske en de beoogde assistenten Fris en Clarup. Tegenover het AD willen bronnen niet ingaan op deze berichtgeving, want ze willen het proces niet verstoren. 'Bovendien, zo stellen bronnen, zijn er nog twee buitenlandse kandidaten in het kladblok van Te Kloese verschenen. Maar de Deen zou de laatste dagen die kopgroep opeens aanvoeren.'

Folkert Boer, sport- en datascientist bij Feyenoord, heeft de laatste maden op statistische wijze gekeken naar mogelijke opvolgers van Arne Slot. Priske viel op verschillende manieren op. 'Niet alleen won de club onder Priske na negen jaar voor het eerst weer een landstitel, de aanvallende manier van voetballen sprak tot de verbeelding', zo wordt er geschreven.

Eerder werden Nuri Sahin en Graham Potter in verband gebracht met de trainersvacature bij Feyenoord. Het was onzeker of laatstgenoemde financieel haalbaar was voor de Rotterdammers, terwijl Borussia Dortmund niet zit te wachten op een vertrek van Sahin, de assistent-trainer van Edin Terzic. De 35-jarige Turk wordt wel als 'erg interessant' gezien, maar hij zal wegens zijn leeftijd een zeer ervaren assistent naast zich moeten hebben. 'Die zoektocht blijkt niet eenvoudig', besluit het AD.