Slot vs. Ten Hag: 'Liverpool en United hebben Spaanse spelmaker op verlanglijst'

'Liverpool van Slot én United van Ten Hag tonen interesse in 26-jarige Spanjaard'

28 mei om 08:13

Het Liverpool van toekomstig manager Arne Slot heeft interesse getoond in Dani Olmo van RB Leipzig. De Engelsen voegen zich daarmee in het rijtje van Europese topclubs die de Spanjaard ook graag zien komen. Ook het Manchester United van Erik ten Hag zou Olmo op het lijstje hebben staan. 

Met dat nieuws komt Mundo Deportivo naar buiten. De Spaanse krant weet te melden dat Olmo voor FC Barcelona een van de droomkandidaten is deze zomer, maar dat ook Bayern München, Liverpool, Manchester United en Manchester City al interesse hebben getoond in de middenvelder. 

Olmo zal Leipzig overigens niet voor een appel en een ei verlaten. De 26-jarige spelmaker ligt nog tot 2027 vast in Duitsland en naar verluidt bevat zijn contract een ontsnappingsclausule van 60 miljoen euro. Met name voor FC Barcelona, dat in financieel zwaar weer verkeert, zal het lastig worden om Olmo los te weken, klinkt het.

De Catalanen hebben bij Olmo zelf juist een streepje voor, meldt MD. Mocht Barça aansturen op een transfer, dan zou hij hopen op een coulante betaalregeling van zijn huidige club RB Leipzig. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: