Kelleher wil vertrekken, Bijlow eerder genoemd als opvolger

Liverpool-exit lijkt in de maak, mogelijke gevolgen voor Slot en Bijlow

29 mei om 12:58
Laatste update: 29 mei om 13:11

Arne Slot kan komend seizoen mogelijk niet beschikken over Caoimhin Kelleher. De reservedoelman laat tegenover The Athletic weten dat hij eerste doelman wil worden. Dat kan ook gevolgen hebben voor de toekomst van Justin Bijlow.

De hiërarchie bij Liverpool is bekend: Alisson Becker is de eerste doelman van The Reds en Kelleher mag af en toe opdraven in de bekertoernooien of als de Braziliaan geblesseerd of geschorst is. De Ier ziet die reserverol niet meer zitten. "Ik ben niet gek. Ik weet dat Alisson al jaren de beste keeper ter wereld is", aldus Kelleher. De doelman verwacht niet dat hij de nummer één wordt bij Liverpool.

"Ik voel dat de volgende stap voor mij is om ergens de eerste doelman te worden", aldus Kelleher. "Ik heb een geweldige tijd gehad bij Liverpool. Het is een bizar avontuur geweest en ik heb ervan genoten. Nu is het tijd om nummer 1 te worden." Vorige zomer dacht de sluitpost ook al aan een vertrek. Jürgen Klopp overtuigde hem om te blijven en uiteindelijk keepte hij 26 duels. Komende week gaat de sluitpost in gesprek met de club over zijn toekomst.

De kans bestaat dat Slot niet over de doelman kan beschikken komend seizoen. Liverpool zal dan een vervanger moeten aantrekken. Volgens De Telegraaf staat Justin Bijlow op de radar van The Reds. Liverpool kan rekenen op concurrentie van Arsenal. Bijlow heeft nog een contract tot medio 2026 bij Feyenoord. Zijn marktwaarde wordt geschat op dertien miljoen euro.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: