Reijnders en Koopmeiners niet bij Oranje tegen Canada

Koeman moet mede door 'bizar tripje' Oranje-tweetal missen tegen Canada

29 mei om 17:02
Laatste update: 29 mei om 17:36

Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners zullen niet in actie komen tijdens het oefenduel van Oranje met Canada (6 juni). De middenvelders van respectievelijk AC Milan en Atalanta Bergamo hebben nog clubverplichtingen, en sluiten om die reden later aan. Bondscoach Ronald Koeman heeft besloten ze wat langer rust te geven. 

Het Serie A-seizoen voor Reijnders zit er net op, maar AC Milan heeft alweer koers gezet naar Australië. Daar speelt de club komende vrijdag een oefenwedstrijd tegen AS Roma. Koopmeiners komt op zijn beurt zondag nog in actie, als Atalanta een inhaalduel met Fiorentina afwerkt. 

"We kunnen eigenlijk pas een beroep doen op onze spelers vanaf 3 juni", aldus Koeman, die het tweetal vanwege de clubverplichtingen niet opneemt in de selectie voor het oefenduel met Canada. "Zij missen de eerste oefenwedstrijd. Als ik een jongen zoals in dit geval Tijjani na een reis naar Australië op 3 juni bij mij krijg, met een jetlag, dan heb ik daar op 6 juni ook niks aan. Nu heeft hij een aantal dagen rust en komt hij superfit binnen. Dat vind ik voldoende in zijn geval, en ook in het geval van Koopmeiners. Als iemand fit is, dan is hij het wel."

Dat Atalanta zondag nog een competitiewedstrijd speelt, heeft te maken met het feit dat de club vorige week nog de Europa League-finale speelde. De Australië-trip lijkt voort te zijn gevloeid uit financiële overwegingen. "Ja", antwoordt Koeman als hem gevraagd wordt of hij die trip bizar vindt. "Maar daar kunnen we verder niks aan doen."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: