Saudi-Arabië baalt niet van vertrek Henderson

Competitiebaas reageert op vertrek Henderson: 'Op persoonlijk vlak wel schadelijk'

30 mei om 10:13

In Saudi-Arabië trekt men zich niets aan van het vertrek van Jordan Henderson bij Al-Ettifaq. Michael Emenalo, directeur voetbalzaken van de Saudi Pro League, vindt dat de beslissing van de Engelsman hemzelf meer schaadt dan zijn competitie.

"Het heeft de competitie helemaal geen tik gegeven, het was op persoonlijk vlak wel schadelijk", aldus Emenalo in gesprek met de Britse krant The Telegraph. "We bewonderden hem allemaal, en we hebben allemaal geprobeerd om hem te helpen bij het aanpassen. Maar soms gaan dingen verder dan professionele zaken. Jordan heeft het hier goed gedaan en zijn input heeft de club veranderd."

Desgevraagd gaat Emenalo dieper in op het vertrek van Henderson bij Al-Ettifaq. "Ik denk dat hij een bepaald idee in zijn hoofd had hoe hij zijn loopbaan wilde beëindigen en op een bepaald moment doorkreeg dat het niet ging gebeuren", vertelt de bestuurder. "Dat moet je respecteren, al ben ik het er niet mee eens. We hebben nog onder vier ogen gesproken, ik probeerde hem over te halen om te blijven."

In de winterse transferperiode besloot Henderson om te vertrekken bij Al-Ettifaq, want hij wilde zich in Europa weer in de kijker spelen bij Gareth Southgate, de bondscoach van de Engelse nationale ploeg. De middenvelder werd aangetrokken door Ajax, maar dit werd op sportief vlak vooralsnog geen succes. Ook het doel om mee te gaan naar het EK is mislukt, want Southgate heeft besloten om Henderson niet mee te nemen naar het EK.