Gerrard gaat in op vertrek Henderson

Gerrard beschermt Henderson: 'Dan moet ik dat respecteren en begrijpen'

30 mei om 11:50

Steven Gerrard steunt de beslissing van Jordan Henderson om Saudi-Arabië al na een halfjaar te verlaten. De oefenmeester zag zijn aanvoerder halverwege het seizoen vertrekken en hij heeft een poging gedaan om de middenvelder te overtuigen van een langer verblijf.

Henderson kreeg veel kritiek te verwerken, nadat naar buiten was gekomen dat hij besloot om na een halfjaar alweer te vertrekken uit Saudi-Arabië. "Ik respecteerde zijn beslissing omdat ik van hem hou als persoon, ik hou van hem als speler en ik heb niets anders dan groot respect voor hem", reageert Gerrard in gesprek met The Telegraph

Bij Al-Ettifaq kreeg Henderson van Gerrard het vertrouwen als aanvoerder. Laatstgenoemde was logischerwijs teleurgesteld na het vertrek van de middenvelder. "Elke manager die zijn aanvoerder tijdens het seizoen verliest, is niet ideaal en dat heb ik Jordan verteld", aldus de oefenmeester. "Maar als iemand niet op zijn plek is. Als iemand familiezaken heeft die hem beïnvloeden. Als iemand andere externe doelen of kansen heeft, zoals Engeland bijvoorbeeld, dan moet ik dat respecteren en begrijpen. En dat doe ik. Maar was ik teleurgesteld? Natuurlijk was ik dat."

Gerrard heeft geprobeerd om Henderson over te halen om te blijven, maar zonder succes. "Hij is een grote jongen en ik wilde niet iemand zijn - bijvoorbeeld als ik hem had overgehaald om te blijven en hij voelde verderop dat het de verkeerde beslissing was - dan wilde ik niet die persoon zijn die te horen kreeg: waarom heb je me overgehaald om te blijven?", vertelt de oefenmeester. "Het advies dat ik Jordan gaf was: doe wat goed is voor je gezin."