BVB verdient meer bij nederlaag tegen Real Madrid door Bellingham

'Bellingham zorgt voor financieel opvallend nadeel BVB bij Champions League-zege'

31 mei om 10:34

Een bijzondere situatie voor Borussia Dortmund tijdens de Champions League-finale. De Duitse topclub ontvangt namelijk meer geld als het de finale van Real Madrid verliest, dan als het zou winnen. Dat heeft alles te maken met Jude Bellingham.

Bellingham maakte vorige zomer de transfer van Borussia Dortmund naar Real Madrid voor meer dan honderd miljoen euro. Via bonussen kan dat bedrag nog flink oplopen. De bonussen voor het winnen van de Spaanse titel en het kwalificeren voor de Champions League zijn al geactiveerd, maar als Real Madrid het miljardenbal wint, krijgt Dortmund nog eens vijf miljoen euro extra. Bij een plek voor Bellingham in het Champions League-elftal van het jaar komt daar nog eens twee miljoen euro bij. De kans op zo'n plek is groter bij het winst voor Real Madrid.

De verliezer van de Champions League-finale kan 15,5 miljoen euro bijschrijven. Voor de winnaar is dat bedrag twintig miljoen euro. Het verschil is dus slechts 4,5 miljoen euro. Bij een overwinning voor Real Madrid krijgt Dortmund dus zeker een half miljoen euro meer dan bij een overwinning door de Duitsers. Dat meldt het Nieuwsblad. Voor een voetbalclub is dat geen gigantisch bedrag, maar opvallend is het wel.

Zaterdag om 21.00 uur nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League. Het duel wordt afgewerkt op Wembley. Bellingham wordt in de basis verwacht bij de Madrilenen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!