KNVB spreekt zich opnieuw uit tegen btw-verhoging

KNVB komt met statement: 'Je belast er heel Nederland mee'

3 juni om 09:23

De KNVB heeft zich opnieuw uitgesproken tegen de btw-verhoging op culturele goederen, waaronder toegangskaarten voor voetbalwedstrijden. Die verhoging staat in het hoofdlijnenakkoord tussen de politieke partijen PVV, VVD, BBB en NSC. 

In alle landelijke en regionale dagbladen is maandagochtend een advertentie te zien van verschillende organisaties in de sport-, cultuur-, horeca- en mediasector. 'Geen hogere btw, je belast er heel Nederland mee', zo valt te lezen. 'De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op jouw cultuur, sport, horeca en media.'

Vervolgens roept de advertentie om op je tegen de btw-verhoging uit te spreken: 'Het is een belasting op je kostbare vrije tijd, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op de fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de kickboksschool in de wijk, en op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen.'

Met deze advertentie spreken de verschillende organisaties, waaronder de KNVB, zich uit tegen de plannen om de btw op onder meer sportevenementen te verhogen. Op dit moment is er sprake van een btw-tarief van negen procent, maar de intentie van de PVV, VVD, BBB en NSC is om dit te verhogen naar 21 procent.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!