Malen terug op training Nederlands elftal

Malen sluit aan bij Oranje na verloren CL-finale, De Jong traint nog niet mee

3 juni om 12:37
Laatste update: 3 juni om 12:42

Donyell Malen heeft zich maandagochtend gemeld in Zeist. De aanvaller van Borussia Dortmund, dat zaterdagavond de Champions League-finale verloor van Real Madrid, nam direct deel aan van de groepstraining van het Nederlands elftal. 

Malen begon zaterdag tegen Real Madrid als bankzitter, maar zou uiteindelijk nog tien minuten spelen op Wembley. Met de entree van de voormalig PSV'er is het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman overigens nog niet compleet. Hij wacht nog op Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders. Eerstgenoemde speelde zondag nog een inhaalduel met Atalanta Bergamo, terwijl laatstgenoemde nog vrijaf heeft na een Australië-trip met zijn club AC Milan. Daar werd tegen AS Roma gespeeld. 

De twee Serie A-middenvelders zullen komende vrijdag aansluiten bij het Nederlands elftal. Daardoor missen zij de eerste oefenwedstrijd die Oranje speelt in aanloop naar het EK. Die wedstrijd vindt komende donderdag plaats in De Kuip. Canada is de tegenstander. Volgende week maandag wordt er ook nog geoefend tegen IJsland, alvorens het EK op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen. 

Frenkie de Jong ontbrak maandag nog op de training in Zeist. De middenvelder van FC Barcelona is zoals bekend nog niet hersteld van zijn enkelblessure. De medische staf van Oranje is momenteel druk bezig om hem klaar te stomen voor het treffen met de Polen.