'Koeman kwam bij Feyenoord en zei: wat is dit voor schande? Dit kan echt niet'

2 juni om 17:50

Feyenoord heeft de laatste jaren enorme stappen gezet, aldus Roy Makaay. Toen de voormalig topspits in 2007 neerstreek in Rotterdam, ging het trainen er nog een stuk amateuristischer aan toe dan vandaag de dag, zo vertelt hij in in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

Feyenoord nam Makaay in de zomer van 2007 over van Bayern München. In zijn debuutwedstrijd tegen FC Utrecht was hij meteen belangrijk met een goal en twee assists. "Prachtig", blikt hij terug in #DoneDeal. "Feyenoord is een van de grootste clubs van Nederland, met sowieso het mooiste stadion van Nederland."

De manier waarop de Rotterdammers destijds trainden, strookte echter niet met de grootte van de club, vervolgt Makaay. "Als ik zie hoe het nu geregeld is, vergeleken met toentertijd, dan zijn hier ook aardig wat stappen gezet." De spelers moesten omkleden in De Kuip, om vervolgens een openbare en vooral drukke weg over te steken. "Volgens mij mocht je daar zelfs tachtig rijden", vult oud-Feyenoord-verdediger Kaj Ramsteijn aan. Ronald Koeman kwam en zei: wat is dit voor schande? Dit kan echt niet.”

"Je hoort weleens fans zeggen: dat moet toch kunnen, maar het was echt gevaarlijk", vervolgt Makaay, die in 103 wedstrijden vijftig doelpunten maakte voor Feyenoord. "Als kleine kinderen stonden te kijken, en ze zagen hun idolen, dan renden ze er achteraan zonder te kijken of er een auto aankwam."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!