Nijland kan algemeen directeur van FC Volendam worden

Nijland kan na mislopen bondsvoorzitterschap KNVB algemeen directeur worden

3 juni om 19:50
Laatste update: 3 juni om 19:50

Hans Nijland zit niet stil, nadat hij het bondsvoorzitterschap van de KNVB misliep. De voormalig directeur van FC Groningen kan algemeen directeur bij FC Volendam worden.

Nijland was kandidaat om Just Spee op te volgen als bondsvoorzitter van de KNVB. Bij de eerste stemming kreeg Frank Paauw echter de meeste stemmen. Een week later is Nijland alweer bijna onder de pannen. De 64-jarige Nijland kan algemeen directeur bij Volendam worden. "Maar ik heb het ei nog niet gelegd", laat hij optekenen door RTV Noord.

"Ik ben een tijd geleden gevraagd om mee te kijken met de organisatie van FC Volendam", zegt hij. "Dat ging om de organisatiestructuur in het kader van het buddy traject." In eenzelfde traject begeleidde Nijland in het verleden onder meer Etienne Reijnen, die nu in de technische staf van Feyenoord zit. "Toen ik daar daar op gesprek kwam gaven ze heel snel aan dat ze graag wilden dat ik algemeen directeur zou worden. Maar toen was ik volledig bezig met het bondsvoorzitterschap van de KNVB. Toen ik dat niet werd, kwam FC Volendam weer terug."

Nijland benadrukt dat hij Volendam nog niet zijn jawoord heeft gegeven. "Ik kan nu met eer en geweten zeggen dat ik nog geen besluit heb genomen. Maar ik vind FC Volendam een mooie club." Nijland gaat deze week de knoop doorhakken. Volendam degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie en komt dus volgend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: