Doekhi staat open voor transfer bij Union Berlin

Doekhi ziet 'mooiste podium' en staat open voor transfer bij Union Berlin

4 juni om 07:12
Laatste update: 4 juni om 10:20

Danilho Doekhi wist zich met Union Berlin op miraculeuze wijze te handhaven in de Bundesliga, maar de verdediger durft niet te zeggen of hij volgend seizoen nog voor Die Eisernen speelt. Hij staat open voor een volgende stap.

De 25-jarige Doekhi is uitgegroeid tot een steunpilaar bij Union Berlin, dat hem in 2022 transfervrij overnam van Vitesse. Dat hij langer in Berlijn blijft, is allerminst zeker. "Natuurlijk heb je bepaalde stappen in je hoofd. Maar in de voetballerij kun je niets plannen. Met Vitesse speelde ik in de Conference League, met Union in de Europa League en de Champions League. Dat is het mooiste podium. Als zich deze zomer de juiste kans voordoet, sta ik daarvoor open", zegt het jeugdproduct van Ajax tegen Voetbal International.

Doekhi ligt nog maar één jaar vast bij de Bundesliga-club, tot medio 2025. Interesse is er dan ook genoeg, al benadrukt hij het uitstekend naar de zin te hebben in de Duitse hoofdstad. "Ook daarom is het fijn dat we in de Bundesliga zijn gebleven. Union is een geweldige club met topfans. Ik zit hier goed, maar als speler heb je natuurlijk ambities."

In april werd Doekhi al in verband gebracht met AS Roma. De Italianen zoeken naar een vervanger van landgenoot Dean Huijsen.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: