'Feyenoord en PSV azen massaal op Ajax-talenten'

'Vijf Ajax-talenten bieden zich aan bij Feyenoord, nog eens twee in beeld bij PSV'

4 juni om 07:28

Het is onrustig in de jeugdopleiding van Ajax. In navolging van Gabriël Misehouy en Sean Steur dreigen meerdere toptalenten de Amsterdamse club te verlaten, meldt Ajax Showtime.

Ajax moet na twee sportief teleurstellende seizoenen ook financieel een pas op de plaats maken. De nieuwe beleidsbepalers kunnen niet met forse (jeugd)contracten strooien, zoals hun voorgangers deden. Ajax heeft zichzelf daarmee in een lastige situatie gebracht. Misehouy moest het bijvoorbeeld doen met een lagere aanbieding dan generatiegenoten Amouriccho van Axel Dongen en Silvano Vos.

Daarnaast trok Ajax de voorbije jaren vaak talenten uit het buitenland aan, die ook over een veel lucratiever contract beschikken dan eigen jeugdspelers. De huidige beleidsbepalers - technisch directeur Alex Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker - moeten daarmee het probleem van hun voorgangers oplossen. Het salarishuis in de jeugd is uit het lood geslagen en in de poging dat te corrigeren dreigt de club nu meerdere toptalenten te verliezen.

Zo werd er al veel geschreven over Steur. Volgens Ajax Showtime is de middenvelder hard op weg naar PSV, dat momenteel bereid is dieper in de buidel te tasten. Jivayno Zinhagel kan de overstap maken naar Feyenoord, maar hij is niet alleen. Liefst vijf Ajax-jeugdspelers hebben zich aangeboden bij de Rotterdamse rivaal, klinkt het. Verder houdt PSV de situatie van nog eens twee andere Ajax-talenten in de gaten.

Overigens is niet alles  kommer en kwel in Amsterdam. Met Jan Faberski en Aaron Bouwman blijven twee andere grote talenten de club wel trouw. Bovendien komt Marouane Bentaleb, de aanvoerder van Oranje O15, juist over van PSV.