Samuel Eto'o saboteerde trainingskamp van Brys en Kameroen: ''Alles weg''

Rel tussen Eto'o en Brys bij Kameroen duurt voort: 'Dit heb ik nog nooit gezien'

4 juni om 10:39
Laatste update: 4 juni om 10:39

De ruzie tussen Marc Brys, bondscoach van Kameroen, en Samuel Eto'o leek gedoofd, maar niets is minder waar. De bondsvoorzitter brengt het 'wegpesten' naar een nieuw niveau en heeft alle materialen van het trainingskamp laten verdwijnen in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden.

Brys speelt zaterdag met Kameroen tegen Kaapverdië. De aanloop naar dat duel verloopt niet zonder slag of stoot. Onder meer de ballen en de kleding waren verdwenen. "In 26 jaar dat ik trainer ben, heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Alles is hier gewoon weg... Of het goed verloopt? Nee, het is nu al twee dagen ellende", foetert Brys tegenover een lokaal radiostation.

Afgelopen week bood Eto'o zijn excuses nog aan voor zijn openlijke aanval op Brys. Het lijkt er echter op dat Eto'o vrolijk doorgaat met het dwarszitten van zijn bondscoach. Brys laat zich niet kennen. "We moeten het Kameroense volk tonen dat - zelfs wanneer anderen ons kapot proberen te maken - wij zullen vechten voor dit land."

Brys stond in het verleden aan het roer als trainer van onder andere de Belgische clubs OH Leuven, STVV en KV Mechelen. Sinds april is hij bondscoach van de Afrikaanse grootmacht.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!