Rel rond bondscoach Kameroen voorbij: Eto'o biedt excuses aan en neemt Brys terug

30 mei om 18:07
Laatste update: 30 mei om 18:28

De rel rond de nationale ploeg van Kameroen heeft nog een staartje gekregen. Bondsvoorzitter Samuel Eto’o viel bondscoach Marc Brys openlijk af en ontsloeg hem daarna ook, maar daar is hij op teruggekomen. De oud-spits heeft zijn excuses aangeboden.

Eto’o onthulde zelfs dat Brys aan mag blijven als bondscoach. "Ik bied allereerst mijn verontschuldigingen aan, want onze eerste ontmoeting was niet goed. Er speelden veel emoties mee. Maar zoals je weet is de Kameroense ploeg belangrijker dan wij als individuen. We moeten nu aan het werk, want we doen er alles aan om het beste voor onze nationale ploeg te krijgen", zei Eto’o op een ingelaste persconferentie.

Eerder botste Eto’o volledig met Brys op een uitgelekte video. "Ik ben de president. Jij hebt een boel mankementen. Ik beslis hier, jij niet", waren enkele woorden van Eto’o uit de video. Daarna ontsloeg hij Brys en stelde de oud-spits een interim-bondscoach aan. Echter draaide Eto’o 180 graden en bood hij zijn excuses persoonlijk en publiekelijk aan voor de situatie. Brys mag nu aanblijven als bondscoach en hij richt zich op de aankomende WK-kwalificatieduels.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: