PSV in de markt voor Daniel Bragança

'PSV speurt op transfermarkt en spot Veerman-opvolger in Portugal'

4 juni om 12:10
Laatste update: 4 juni om 14:23

PSV heeft zijn oog laten vallen op Daniel Bragança, middenvelder van Sporting CP. De linksbenige controleur, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, wordt gezien als kandidaat-opvolger van Joey Veerman.

De kans is zeer aanwezig dat Veerman zijn laatste wedstrijd voor PSV heeft gespeeld. PSV speurt om die reden de markt af naar een vervanger en is uitgekomen bij Bragança, meldt Record. De 25-jarige Bragança heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Sporting, toch is de Portugese club bereid te luisteren naar aanbiedingen. Behalve PSV zijn diverse clubs uit La Liga en de Bundesliga geïnteresseerd in de middenvelder.

Bragança ligt nog tot de zomer van 2027 vast bij Sporting. Zijn marktwaarde wordt getaxeerd op vijf miljoen euro. Naar verluidt heeft Bragança een afkoopclausule van zestig miljoen euro in zijn verbintenis staan. PSV zal dat niet op tafel leggen, waardoor er onderhandelingen aan te pas moeten komen wanneer het concreet wordt.

In de winter van 2022 klopte Marc Overmars, toenmalig technisch directeur van Ajax, op deadline day aan bij Sporting voor de middenvelder. De Amsterdammers probeerden op de valreep nog met Bragança aan de haal te gaan. Overmars zou toen een huurperiode met optie tot koop hebben voorgesteld. Sporting wees het voorstel uit Amsterdam meteen af.

In 2012 werd Bragança opgenomen in de jeugd van Sporting. Acht jaar later werd hij officieel onderdeel van de hoofdmacht. Dit seizoen speelde hij 28 wedstrijden in de Portugese competitie, waarvan drie als aanvoerder. Met Sporting kroonde Bragança zich tot kampioen van Portugal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!