Feyenoord O17 landskampioen na zege op PSV

Feyenoord O17 wel landskampioen na bloedstollende wedstrijd tegen PSV

4 juni om 19:14

Feyenoord O17 is landskampioen geworden na een bloedstollend duel met de leeftijdsgenoten van PSV. De nummers één van de voor- en najaarscompetitie namen het in de finale tegen elkaar op voor het algehele landskampioenschap. De Rotterdammers wonnen na penalty’s.

Het begin van de kraker op De Herdgang  was voor Feyenoord. Via Tobias van den Elshout kwamen de Rotterdammers vliegensvlug op voorsprong. De aanvallende middenvelder werd vrijgespeeld en rondde koeltjes af. Daarna was PSV O17 de bovenliggende partij. De Eindhovenaren kregen enkele grote kansen op de gelijkmaker.

Feyenoord-doelman Oier Zon hield zijn ploeg lang op de been, terwijl Feyenoord af en toe gevaarlijk werd uit de counter. Zeven minuten na rust kwam PSV toch tot scoren. Manuel Bahaty maakte het doelpunt voor de Eindhovense jongelingen. De aanvaller verzuimde daarna een aantal keer om PSV zelfs op voorsprong te schieten. Feyenoord sleepte er uiteindelijk een verlenging uit.

Bij beide ploegen sloeg de vermoeidheid toe, maar er werd wel gescoord in de verlenging. Eerst was het Jayden Etienne die als oud-PSV’er Feyenoord uit een corner op voorsprong kopte. Niet veel later kreeg PSV een strafschop, die werd benut door Austyn Jones. Penalty’s moesten uiteindelijk uitmaken welke club er met de landstitel vandoor ging. Dat werd Feyenoord.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!