Wesley Sneijder zoekt een stageplek: 'Daarna coach worden'

Sneijder zoekt een stageplek in Nederland: 'Voor een traject van anderhalf jaar'

5 juni om 22:45
Laatste update: 5 juni om 22:48

Wesley Sneijder is op zoek naar een stageplek. De oud-international gaat een speciaal programma van de KNVB doorlopen om hoofdtrainer te worden en moet daarvoor ervaring opdoen in een jeugdopleiding.

"Die tijd en ruimte hebben we genomen voor de komende 3,5 maand", vertelt Sneijder bij De Oranjezomer over zijn toekomstplannen. "Die tijd ga ik gebruiken om een club te vinden waar ik in de jeugdopleiding mee kan lopen." Volgens de 134-voudig international van Oranje moet dat wel bij een BVO zijn.

"De gesprekken moeten nog plaatsvinden, maar we zijn ons aan het oriënteren", vervolgt hij. "Het is een traject van anderhalf jaar, daarna wil ik coach betaald voetbal worden."

Wat voor type trainer Sneijder dan graag zou willen zijn? "Als ik terugkijk op mijn carrière, dan heb ik veel gehad met echte managers die perfect met spelers om kunnen gaan. Niet alleen met de elf basisspelers, maar ook met de wissels. Ik zal meer een manager zijn dan een veldtrainer en ik zou er dan ook altijd voor kiezen om een ervaren iemand mee te nemen."