VI: Feyenoord stelt deadline voor Priske-deal en dreigt door te moeten schakelen

VI: Feyenoord stelt ultimatum voor Priske-deal en dreigt door te moeten schakelen

7 juni om 17:20
Laatste update: 7 juni om 17:39

Feyenoord heeft Sparta Praag een ultimatum gesteld voor een deal over trainer Brian Priske, zo weet Voetbal International. Feyenoord wil uiterlijk zaterdag zakendoen met de Tsjechische club. Wordt de deadline niet gehaald, dan schakelt het door naar andere kandidaten.

Feyenoord had Priske allang willen presenteren, maar de onderhandelingen met Sparta Praag verlopen stroef. De oefenmeester heeft een vertrekclausule in zijn contract, maar volgens VI 'lijkt Sparta zich die nu niet meer te kunnen herinneren'. De kampioen van Tsjechië eist nu een hogere som dan is afgesproken.

Volgens Tipsbladet, dat de interesse van Feyenoord in Priske onthulde, zit de vork iets anders in de steel: het Deense medium meldt dat Feyenoord de som in de clausule te gortig vindt. Feit is in ieder geval dat Feyenoord een ultimatum heeft gesteld: wordt er zaterdag geen akkoord bereikt, dan schakelt directeur Dennis te Kloese door.

Te Kloese onderhandelt 'al weken' met Sparta Praag en is het nu zat, stelt VI. Over drie weken begint Feyenoord namelijk al aan de voorbereiding, terwijl de nieuwe trainer ook mee moet beslissen over in- en uitgaande transfers. Het is niet duidelijk wie Feyenoord als Plan B ziet, al is de naam van onder meer Graham Potter al gevallen in De Kuip.

Zelf is Priske volgens Tipsbladet momenteel al in Rotterdam, waar hij met Feyenoord gesprekken heeft gevoerd om tot een persoonlijk akkoord te komen. Of de oefenmeester ook in Nederland kan blijven, zal dus spoedig duidelijk worden.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: