Van Persie wil Goudmijn naar sc Heerenveen halen

'Heerenveen-trainer Van Persie voert op Ibiza gesprek met Eredivisie-revelatie'

9 juni om 13:27

SC Heerenveen maakt werk van de komst van Kenzo Goudmijn. Dat meldt De Telegraaf zondagmiddag. De middenvelder van AZ, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Excelsior, heeft al gesproken met Robin van Persie, de nieuwe trainer van de Friezen. 

De 22-jarige Goudmijn was afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Excelsior, dat zich na een dramatisch play-offs-tweeluik met NAC Breda niet wist te verzekeren van handhaving. De uitstekende prestaties van de middenvelder zijn niet onopgemerkt gebleven.

Heerenveen wil graag toeslaan en Van Persie maakt zich persoonlijk hard voor zijn komst. De twee hebben zondagochtend in het Gran Hotel op Ibiza, waar ze allebei hun vakantie vieren, een gesprek gevoerd. Daar heeft Van Persie hem zijn voetbalvisie en plannen voor het komende seizoen voorgeschoteld. 

Het gesprek was bedoeld om Goudmijn te enthousiasmeren voor een overstap naar Friesland. In het geval dat Excelsior niet was gedegradeerd, had de Rotterdamse club contractueel gezien nog het recht om hem een tweede seizoen te huren. Die regeling verviel toen de club degradeerde. 

Goudmijn staat bij AZ nog tot medio 2025 onder contract. Een nieuw verhuur zal voor de Alkmaarse club alleen bespreekbaar zijn als hij een nieuwe verbintenis tekent. Zo niet, dan zullen Van Persie en co. hem definitief over moeten nemen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: