Bayern-directeur stoort zich aan transfer Mbappé

Bayern-directeur stoort zich aan 'hebzucht' in voetbal en wijst naar Mbappé

10 juni om 11:42
Laatste update: 10 juni om 12:18

Bayern München-directeur Max Eberl ergert zich aan de 'hebzucht' in het huidige voetbal. Volgens hem vloeit er steeds meer geld uit het voetbal door constructies zoals die bij de transfer van Kylian Mbappé.

Eberl ging met de Süddeutsche Zeitung in gesprek over de toekomst van het voetbal. "Je kunt nu wel heel hebberig zijn, maar al die hebzucht, zal een nagel aan de doodskist worden. Als al het geld wegstroomt, blijft er voor ons allen niets over om van te leven", aldus de technisch directeur van Bayern München.

Eberl haalt de transfer van Mbappé naar Real Madrid aan. De Franse superster tekende als transfervrije sterspeler bij De Koninklijke, maar de Madrilenen zijn naar verluidt alsnog 150 miljoen euro kwijt aan de komst van de voormalig PSG-aanvaller.

"Het geld verdwijnt op die manier uit de markt en geen enkele club profiteert ervan, alleen spelers, familie en adviseurs. Eerder bleef het geld na transfers in de kringloop van de voetbalwereld, op deze manier zal dat steeds minder gaan worden", besluit Eberl.