'Rosario logische keuze voor Ajax'

Verweij ziet in voormalig PSV’er logische Ajax-transfer: 'Kent de Eredivisie'

10 juni om 16:59
Laatste update: 10 juni om 18:15

Ajax zou komende transferzomer Pablo Rosario naar Amsterdam kunnen halen, zo stelt Mike Verweij. De middenvelder zou volgens de clubwatcher van De Telegraaf 'een logische transfer' zijn. Rosario werkte afgelopen seizoen samen met trainer Francesco Farioli bij OGC Nice en zou hem dan achterna gaan.

"Vaak zie je dat trainers een aantal spelers meenemen naar hun nieuwe club", zegt presentator Pim Sedee bij de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Bij OGC Nice speelt Rosario. Dat zou een logische keuze zijn. Volgens mij was hij ook een van de bepalende spelers onder Farioli", stelt Verweij.

"Hij kent de Eredivisie en heeft bij Ajax in de jeugd gespeeld. Hij is ook een Nederlandse speler, dus ik kan me voorstellen dat hij meegaat", aldus de Ajax-watcher.

Rosario speelde inderdaad in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. In 2014 vertrok hij naar Almere City, waar hij zijn doorbraak maakte als profvoetballer. Hierna maakte hij de stap naar (Jong) PSV. Hier werd hij na twee seizoenen een vaste waarde in de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: