Mikautadze bevestigt vertrek bij Ajax

Mikautadze bevestigt vertrek bij Ajax: 'Maar ik weet nog niet bij welke club'

10 juni om 11:51
Laatste update: 10 juni om 12:11

Georges Mikautadze heeft na afloop van het oefenduel tussen Montenegro en Georgië bevestigd dat hij ook na de zomer actief blijft in Frankrijk. FC Metz huurde de aanvaller het afgelopen halfjaar van Ajax en lichtte de optie tot koop. Na degradatie uit de Ligue 1 is de kans echter groot dat Mikautadze komende zomer opnieuw een transfer gaat maken.

"Ja, ik bevestig het. Ik blijf in Frankrijk, maar ik weet de club nog niet. Het zal snel duidelijk worden", vertelt Mikautadze na afloop van een interland met Georgië tegen het nationale medium Geo Team

Ajax legde afgelopen zomer nog zestien miljoen euro neer voor de diensten van Mikautadze. Al na een paar maanden keerde de aanvaller echter terug naar Metz. In Frankrijk kwam de Georgiër meer aan spelen toe en maakte hij grote indruk. In twintig Ligue 1-wedstrijden maakte hij dertien doelpunten en gaf hij vier assists. Degradatie werd echter niet voorkomen, waardoor de spits komende zomer wederom gaat uitkijken naar een nieuwe club.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Georgië, met Mikautadze in de gelederen, won zondagavond met 1-3 van Montenegro. Mikautadze scoorde de 0-2. Georgië bereidt zich momenteel voor op het EK in Duitsland. In de groepsfase treft het Portugal, Turkije en Tsjechië.