Blessures Lewandowski en Swiderski vallen mee bij Polen

Goed nieuws voor Oranje-opponent: Lewandowski niet eens naar medische check

11 juni om 08:54
Laatste update: 11 juni om 14:48

De blessures van Robert Lewandowski en Karol Swiderski bij Polen lijken alleszins mee te vallen. De twee hadden niet eens een medische check-up nodig en kunnen gewoon meespelen tegen Oranje.

Polen won maandagavond wel van Turkije in hun laatste oefenwedstrijd, maar dat duel werd overschaduwd door blessures. Zo moesten Lewandowski en Swiderski geblesseerd van het veld en vorige week raakte ook Arkadiusz Milik geblesseerd. Voor de twee eerstgenoemde spelers lijken er echter geen zorgen richting het EK. Lewandowski en Swiderski voelden zich al snel goed en hadde niet eens een medische check-up nodig, waardoor hun meespelen tegen Oranje niet in gevaar komt.

Ook de Poolse bondscoach Michal Probierz liet al weten dat de blessures van het tweetal niet ernstig zijn. "Lewandowski heeft een lichte blessure. Swiderski heeft zijn enkel verstuikt. Ik hoop dat de blessures meevallen en ze over een paar dagen kunnen spelen." Ook verdediger Pawel Dawidowicz moest vroegtijdig naar de kant, maar ook zijn blessure brengt een EK niet in gevaar.

Aanstaande zondag speelt Polen de eerste groepswedstrijd van het EK tegen Oranje. Daarbij zal Ian Maatsen aanwezig zijn. De verdediger viel in eerste instantie af, maar door de blessure van Frenkie de Jong mag de speler van Borussia Dortmund alsnog aanhaken.