'Juventus heeft beet en trekt succestrainer aan als opvolger van Allegri'

'Juventus heeft gewenste trainer binnen: succescoach tekent tot 2027'

11 juni om 15:45
Laatste update: 11 juni om 16:40

Thiago Motta wordt de nieuwe trainer van Juventus, zo meldt Fabrizio Romano. De oefenmeester komt over van Bologna en zal naar verluidt een contract tekenen dat hem tot medio 2027 aan De Oude Dame bindt.

Juventus zette onlangs Massimiliano Allegri op straat en zou met Motta de gewenste opvolger binnen hebben. De trainer kende een uiterst succesvol seizoen met Bologna, waar hij Joshua Zirkzee en Sam Beukema onder zijn hoede had. Uiteindelijk eindigde Bologna op de derde plaats en plaatste de club zich voor de Champions League.

Romano wist in mei reeds te melden dat Motta topkandidaat was om Allegri op te volgen en een week na dat nieuws maakte Bologna bekend dat de voormalig speler van onder meer FC Barcelona, Internazionale en Paris Saint-Germain zou gaan vertrekken bij de club. "Het behalen van de Champions League is iets voor de geschiedenisboeken van onze club. Ik had graag gezien dat hij was gebleven, maar ik kan hem en zijn staf alleen maar bedanken voor de prachtige seizoenen en hem het beste wensen in de toekomst", sprak Bologna-voorzitter Joey Saputo.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: