Juventus werkt aan Koopmeiners, Motta gecharmeerd

'Juve werkt aan komst van Oranje-international, beoogde trainer Motta gecharmeerd'

29 mei om 17:15

Juventus werkt nog altijd aan de komst van Teun Koopmeiners. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano woensdagmiddag. Inmiddels heeft ook Thiago Motta, die zeer waarschijnlijk de nieuwe trainer wordt in Turijn, zijn fiat gegeven voor de komst van de Oranje-international. 

Koopmeiners heeft een geweldig seizoen achter de rug met Atalanta Bergamo, waarmee hij vorige week nog de Europa League wist te winnen. Zijn knappe prestaties leverde hem enkele maanden terug al sluimerende interesse op van Juve, interesse die nu lijkt te zijn geconcretiseerd. 

Motta, die zeer binnenkort gepresenteerd zal worden als de opvolger van Massimiliano Allegri, is gecharmeerd van de Nederlandse middenvelder. Hij ziet hem graag naar Turijn komen. 

Van een officieel bod is overigens nog geen sprake. Koopmeiners, die graag een stap wil maken en ook graag in Italië actief blijft, heeft bij Atalanta nog een contract tot medio 2027. De oud-speler van AZ moet de kersverse Europa League-winnaar dan ook het nodige opleveren. 

Voordat Juventus daadwerkelijk een zak met geld neerlegt in Bergamo, wil de club eerst wat uitgaande transfers beklinken. Iemand die op de nominatie staat om te vertrekken, is Matías Soulé.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: