NAC Breda verlengt contract van Ómarsson met één jaar

NAC verrast: promovendus houdt Excelsior-bedwinger langer in huis

14 juni om 17:52

NAC Breda gaat langer door met Elías Már Ómarsson. De IJslandse spits stevende af op een vertrek bij de promovendus, maar heeft tegen alle verwachtingen in zijn contract met één jaar verlengd. 

Ómarsson streek anderhalf jaar geleden neer bij NAC. In zijn eerste periode vormde hij een gevaarlijk koppel met Jort van der Sande, maar na zijn vertrek nam zijn productiviteit af. Ook kampte hij met langdurig blessureleed. 

Na zijn rentree wist Ómarsson zijn oude niveau niet echt meer te halen, waardoor een vertrek aanstaande leek. Maar niets blijkt dus minder waar. In de play-offs om promotie bewees hij NAC een grote dienst door twee keer te scoren tegen zijn oude club Excelsior. Daar is de clubleiding van onder de indruk geraakt. 

"Elias heeft het in zich om goals te kunnen maken en wil altijd hard werken voor zijn ploeg", zegt technisch directeur Peter Maas. "Zijn toenemende fitheid en zijn slimheid kunnen NAC zeker gaan helpen komend seizoen. We zijn zeer verheugd te kunnen melden dat Elías ook komend seizoen in het Geel-Zwart te bewonderen is."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: