Jonge fans bevragen Oranje-trio: 'Voor welke verdediger ben je bang dit EK?'

Oranje-trio bevraagd door jonge fans: 'Voor welke verdediger ben je bang?'

15 juni om 09:39

Xavi Simons, Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk hebben de tijd genomen om vragen van jonge Oranje-fans te beantwoorden. Een aantal kinderen vraagt het drietal het hemd van het lijf. 

Van Dijk wordt gevraagd naar wat hij het leukst vindt aan verdedigen. De aanvoerder van Oranje twijfelt even. "Geen tegendoelpunten krijgen, dat vind ik superleuk. Zorgen dat we wedstrijden winnen en geen tegendoelpunten krijgen. Dat is het lekkerste gevoel voor ons. We gaan er alles aan doen om kampioen te worden."

Xavi Simons vertelt over de grappenmakers van het Nederlands elftal en begint te lachen. "Dat zijn er een aantal, maar toch Jeremie Frimpong en Brian Brobbey", klinkt het. En of Simons nog bang is voor een specifieke verdediger op het EK? "Ik ben niet zo snel bang, maar ik ben erg onder de indruk van Virgil van Dijk. Gelukkig speel ik met hem."

Matthijs de Ligt kijkt vooral uit naar de wedstrijden op het EK. "Vroeger, toen ik kind was, keek ik alles. Niet alleen van Nederland, maar ook van alle andere wedstrijden. Daar heb ik echt zin in. En we gaan proberen de beker te winnen."