'Amrabat wil weg bij Fiorentina'

'Amrabat sluit deur voor langer verblijf en wil transfer maken'

18 juni om 14:25
Laatste update: 22 juni om 17:49

Fiorentina heeft de afgelopen dagen de mogelijkheden bekeken om Sofyan Amrabat te behouden. Maar de Marokkaans-Nederlandse voetballer heeft de deur naar een langer verblijf bij de Italianen gesloten.

Het is voor Fiorentina niet haalbaar om Amrabat langer aan zich te binden, meldt transferexpert Matteo Moretto. De verhoudingen tussen de speler en de Italiaanse club staan op scherp nadat een transfer naar Barcelona in de winter van het seizoen 2022/23 de mist inging. 

Waar de toekomst van de middenvelder wel licht, is vooralsnog onduidelijk. Eerder meldden Italiaanse bronnen zoals La Gazzetta Dello Sport en Tuttomercatoweb dat Juventus en Fulham geïnteresseerd zouden zijn in de voormalig speler van onder andere FC Utrecht en Feyenoord.

Vorige zomer haalde Erik ten Hag Amrabat, die hij nog kende uit hun gezamenlijke periode in Utrecht, op huurbasis naar Manchester. Fiorentina ontving een huursom van tien miljoen euro en United had de mogelijkheid om hem voor een bedrag van zo’n twintig miljoen euro definitief over te nemen. Die koopoptie lijkt niet tw worden gelicht door de club.

Amrabat speelde uiteindelijk een totaal van dertig wedstrijden voor Manchester United het afgelopen seizoen. Met de ploeg van Ten Hag eindigde hij op een teleurstellende achtste plek in de Premier League en werd er niet overwinterd in Europa. Wel werd de FA Cup gewonnen door rivaal Manchester City in de finale met 1-2 te verslaan en Amrabat speelde de volledige wedstrijd.