Southgate reageert op uitspraken Ten Hag

Southgate reageert op uitspraken Ten Hag: 'Daar ben ik heel rustig onder'

20 juni om 12:21

Gareth Southgate ligt niet wakker van de vele kritiek na het eerste EK-duel van Engeland tegen Servië (0-1 winst). Onder meer Erik ten Hag was kritisch op de speelwijze van de Engelsen. 

Op het persmoment in aanloop naar de tweede groepswedstrijd tegen Denemarken werd Southgate gevraagd naar een reactie op de criticasters. "In de loop van een toernooi zijn er natuurlijk miljoenen meningen in verschillende richtingen", aldus de Engelse bondscoach, die de uitspraken van Ten Hag voorbij heeft horen komen. "En terwijl ik dus niets lees of luister, word je je bewust van deze dingen omdat ze naar je worden gestuurd."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Spanje

  • logo

    Engeland

Ten Hag was het niet eens met het inbrengen van Connor Gallagher. Southgate heeft echter een duidelijke verklaring voor deze beslissing. "Er was zondag een moment waarop we de wedstrijd niet zo onder controle hadden als we hadden gewild en we vonden dat een goed moment voor Gallagher om in te vallen", legt hij uit. "Hij deed zijn werk. Ik accepteer dat iedereen er anders over denkt en daar ben ik heel rustig onder."

In de tweede groepswedstrijd van het EK neemt Engeland het op tegen Denemarken. Dit duel begint donderdag om 18.00 uur in het Deutsche Bank Park in Frankfurt.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!