PSV weigert transfersom te betalen voor Dest

'PSV neemt geen risico's en weigert een transfersom te betalen voor Dest'

20 juni om 17:26
Laatste update: 20 juni om 17:30

PSV is niet van plan om een transfersom te betalen voor de diensten van Sergino Dest, zo meldt Marca. De vleugelverdediger is herstellende van een zware kruisbandblessure en de Eindhovenaren durven geen risico's te nemen in afwachting van de revalidatie.

PSV wil graag Dest behouden voor komend seizoen, maar ze zullen geen transfersom gaan betalen voor een definitieve transfer van de Amerikaans international. In het afgelopen seizoen werd Dest door PSV gehuurd van FC Barcelona met een optie tot koop van tien miljoen euro. Ze zullen deze koopoptie echter niet gaan lichten en dus zullen de clubs in onderhandeling moeten over een mogelijke transfer. 

Aan het einde van vorig seizoen liep Dest een zware knieblessure op en hierdoor zal hij nog tot januari aan de kant staan. PSV staat nog altijd open voor een langer verblijf van de vleugelverdediger, maar ze zullen geen transfersom neerleggen voor de diensten van Dest. 'PSV zal niet het risico lopen om geld te betalen voor een speler, waarvan zij niet weten hoe hij gaat herstellen van deze blessure', klinkt het.

De betrokken partijen zijn nu naarstig op zoek naar een oplossing. Barça heeft het geld hard nodig om aan de Financial Fair Play regels te voldoen van de Spaanse competitie, maar dit lijkt voor de Catalanen de laatste mogelijkheid om nog iets te verdienen aan Dest, want zijn contract loopt in de zomer van 2025 af. Volgens Marca zijn er twee opties: beide clubs delen de betaling van de transfer en Dest blijft onder toezicht van PSV in Eindhoven herstellen of Barça beëindigt het contract van Dest, want dan zou Barça een percentage van een toekomstige verkoop kunnen behouden.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: