Afellay wijst manco van Spanje aan: 'Als je zóveel beter bent...'

Afellay wijst manco van Spanje aan: 'Als je zóveel beter bent...'

21 juni om 00:26

Ibrahim Afellay is onder de indruk van Spanje, maar wijzen bij Studio Fußball aan wat het manco is bij de ploeg van Luis de la Fuente. De Spanjaarden kwamen immers moeilijk tot scoren tegen Italië, in het duel dat uiteindelijk met 1-0 gewonnen werd. Theo Janssen snapt niet waarom Italië, dat onder druk stond, niet voor een ander speelplan koos.

Ondanks een groot veldoverwicht duurde het bijna een uur voordat de Italiaanse verdediging geslecht werd, nota bene met een eigen doelpunt van Riccardo Calafiori. Erna scoorde Spanje niet meer, waardoor Italië kans bleef maken op een gelijkspel. "Dat is het nadeel als je het zo lang niet beslist", stelt Afellay, die in het gebrek aan doelpunten een significante zwakte ziet.

"Als je zó veel kansen creëert en zoveel beter bent, dan weet je met dit soort momenten dat hij kan binnenvallen", meent Afellay, waarmee hij onder meer verwijst naar het moment waar Mateo Retegui, de spits van de Italianen, dichtbij een doelpunt was. "Gelukkig bestaat er als voetballiefhebber ook nog iets als gerechtigheid, want het zou dik tegen de verhouding in zijn geweest als Spanje alsnog gelijk had gespeeld. Dat verdiende deze wedstrijd niet."

Janssen zag Italië geen overtuigende wedstrijd spelen, wat in zijn ogen alles te maken heeft met de kwaliteiten van de tegenstander. "Spanje zette geweldig druk, continu de druk vooruit. Italië bleef maar proberen de voetballende oplossing te vinden, en dat ging continu fout. Dus ik snapte ook helemaal niet dat ze dit bleven doen. Op een gegeven moment ga je denken: we spelen de lange bal naar de spits en gaan vanuit de tweede bal voetballen."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: