Hierdoor is plek in achtste finale al zo goed als zeker voor Oranje

Oranje nog niet naar huis: hierdoor is plek in achtste finale al zo goed als zeker

21 juni om 23:18

Een plekje in de achtste finale van het EK kan Oranje bijna niet meer ontgaan, na de doelpuntloze remise tegen Frankrijk. Nederland wordt in het slechtste geval derde in de poule. Dan zou de formatie van Ronald Koeman naar alle waarschijnlijkheid bij de beste nummers drie horen.

Naast alle nummers één en twee, gaan ook de vier beste nummers drie op het EK door naar de achtste finale. Doordat Oranje gelijkspeelde tegen Frankrijk, staat het nu op vier punten in Groep D. In het slechtste geval finisht Nederland nu op de derde plek: nummer vier Polen kan Oranje namelijk niet meer achterhalen.

Met vier punten is de kans levensgroot dat Oranje als één van de beste nummers drie doorgaat, mocht het zo ver komen. Op de vorige twee EK's was dat puntenaanval in ieder geval voldoende om door te stoten als nummer drie.

Oranje wacht nu nog een duel met Oostenrijk, dat dinsdag op de planning staat. Als de formatie van Koeman weet te winnen met grotere cijfers dan Frankrijk, dat het opneemt tegen Polen, dan eindigt het Nederlands elftal zelfs als eerste in de poule.