Koeman doet beklag over arbitrage

Koeman doet beklag over arbitrage: 'Dan is het een doelpunt'

21 juni om 23:23
Laatste update: 21 juni om 23:52

Ronald Koeman is kraakhelder: het Nederlands elftal is tegen Frankrijk een zuiver doelpunt ontnomen. Xavi Simons maakte twintig minuten voor tijd de 1-0, maar zijn treffer werd teruggedraaid door de VAR.

Op het moment dat Simons zijn schot lostte, stond Denzel Dumfries hinderlijk buitenspel. Althans, dat was de lezing van de VAR. "Moeilijk... Ik denk dat Denzel de keeper (Mike Maignan, red.) niet belemmert", stelt Koeman bij de NOS. "De keeper reageert helemaal niet. Hij ziet die bal gewoon te laat en die bal gaat erin. Op het moment dat een speler in buitenspelpositie staat, maar hij belemmert de keeper niet, is het een doelpunt."

"Het is niet voor niets dat het vijf minuten heeft geduurd", doet de keuzeheer zijn beklag over de arbitrage. "Of ik er begrip voor heb? Ik kan me voorstellen dat er wordt gevlagd en dat de VAR uiteindelijk kijkt. Dat geeft aan dat zij het ook niet wisten. Nogmaals, die keeper kan er never nooit bij. Maar niet omdat Denzel er staat. Dan is het een doelpunt."

Koeman benadrukt dat scheidsrechter Anthony Taylor niet wist of de goal wel of niet goedgekeurd moest worden. "Hij heeft vier minuten aan zijn oor gezeten. Dat zegt voldoende", zegt de bondscoach. "Als je er zoveel tijd voor nodig hebt, dan moet je een doelpunt geven. Als het duidelijk is, dan fluit je gelijk. Als je zolang nadenkt… Dan moet je een treffer geven."