Koeman bijt van zich af en telt zijn zegeningen: 'Dit was het maximale'

Koeman bijt van zich: 'Daar was het elftal niet klaar voor'

21 juni om 23:30
Laatste update: 22 juni om 00:04

Dat onder anderen Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk het spel van Oranje bestempelden als 'zuinigjes', doet Ronald Koeman niet zoveel. De bondscoach van Nederland is meer dan tevreden met het punt tegen Frankrijk. 

"Dat mogen zij vinden. Dat is hun goed recht. Ik zie het zo en ik vond dat dit op een gegeven moment dat dit het maximale was", aldus Koeman na afloop van het gelijkspel in Leipzig. "Juist als je aanvallender gaat wisselen, geef je meer ruimtes weg. Dan worden we kwetsbaarder en daar vind ik dit elftal op dit moment niet aan toe.”

Koeman telt daarom zijn zegeningen. "Je pakt een punt. Je hebt nu vier punten uit twee wedstrijden. Je speelt tegen misschien wel de grote favoriet van het toernooi. Dan kun je op z’n Nederlands denken dat het saai en te verdedigend was, maar Frankrijk heeft er verder ook niks meer aan gedaan. Maar nogmaals, dat mogen ze vinden."

De bondscoach van Nederland geeft wel toe dat het qua voetbal te wensen over hield. "Maar vooraf had ik getekend voor vier punten uit twee wedstrijden. Ik ben blij met een punt, jullie ook?"