Oude club van Sneijder houdt op met bestaan

Schulden duwen voormalige club Sneijder naar de afgrond, houdt op met bestaan

22 juni om 10:15

Voetbalclub DHSC houdt op te bestaan. Het bestuur van de Utrechtse vierdedivisieclub heeft een buitengewone algemene ledenvergadering uitgeroepen waarin de leden akkoord moeten gaan met dat besluit, zo meldt RTV Utrecht. Tot voor kort was Wesley Sneijder nog financieel en sportief actief voor de club.

De club houdt komende maandag een buitengewone algemene ledenvergadering met twee agendapunten: de ontbinding van het bestuur en de club. "Als bestuur kun je een club niet zomaar opheffen; de leden moeten tijdens een vergadering instemmen", aldus een woordvoerder van de club tegen de regionale omroep. Dit besluit volgt op een saneringsrapport dat weinig perspectief biedt en de grote schulden van de club.

Theoretisch kunnen de leden het bestuursvoorstel afwijzen. "Wat er dan gebeurt, is onduidelijk. Maar een club moet wel een bestuur hebben", zegt de woordvoerder.

DHSC ontstond in 2007 uit een fusie tussen DOS, Holland en Stichtse Boys en speelt op het sportpark in de Utrechtse wijk Ondiep, later hernoemd tot Sportpark Wesley Sneijder, naar de oud-international die zijn carrière bij DOS begon. DHSC begon in de 3e klasse en promoveerde naar de 2e klasse, mede dankzij financiële steun van de Stichting Sport Ondiep, opgezet door Sneijder.

De club promoveerde verder naar de vierde divisie, maar net als DHSC-voorganger Holland, kende de fusieclub veel onrust en financiële problemen. Wesley Sneijder trok zich in mei terug uit de club, die aanzienlijke schulden had bij de gemeente en de KNVB.