Driessen kritisch op Oranje

Driessen keihard voor Oranje: 'Zij moeten alle drie meteen uit de basis'

22 juni om 22:29
Laatste update: 22 juni om 23:53

Valentijn Driessen is kritisch op het Nederlands elftal na het doelpuntloze gelijkspel tegen Frankrijk. Driessen zou flink wat wijzigingen doorvoeren in de basisopstelling van het Nederlands elftal.

"Ik zou sowieso Memphis vervangen voor Joshua Zirkzee", begint Driessen in Kick Off van De Telegraaf. "Ik zou Joey Veerman terugzetten voor Xavi Simons. Dat waren weer de twee dissonanten. In de eerste wedstrijd was dat al zo en nu opnieuw." Vooral Memphis was het mikpunt van kritiek voor de media na zijn teleurstellende optreden tegen Frankrijk.

"Ik zou ook Lutsharel Geertruida erin zetten. Die vind ik een hele goede indruk maken. Hij deed het tegen Canada en IJsland heel goed. Ik vond Denzel Dumfries ook zwaar tegenvallen. Dus dan zou ik met Geertruida en Jeremie Frimpong aan de rechterkant spelen, dat ging heel goed", vervolgt de chef sport van De Telegraaf.

Driessen is kritisch op het spel van Oranje tegen Frankrijk. "Je moet werken aan automatismen. Voetballend was het natuurlijk niet al te best. Eigenlijk moet je dolblij zijn dat je 0-0 speelt tegen Frankrijk."

Driessen zou de spitspositie anders invullen. "Zirkzee moet daar staan, die doet het goed op de trainingen. Veel minder dan Memphis kun je het niet doen. Hij levert gewoon veel te weinig, zowel aan de bal als de diepgang", besluit Driessen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!