Van Basten knipoogt naar criticasters

Van Basten grapt na vele kritiek: 'Ik heb me vandaag dus wel voorbereid'

23 juni om 08:24
Laatste update: 23 juni om 10:55

Marco van Basten heeft zaterdagavond een knipoog gegeven aan de vele criticasters. De analist lag de afgelopen dagen onder vuur na zijn optredens als analist bij de NOS rondom het EK. Hij gaf openlijk toe niet op de hoogte te zijn van bepaalde zaken.

Van Basten, die zaterdag aanschuift bij het NOS-programma Studio Fußball, liet aan het begin van de uitzending zijn licht schijnen over meerdere spelsituaties uit de wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland (0-0). Tafelgast Guus Hiddink wordt vervolgens gevraagd naar zijn mening. "Ik was even afgeleid, omdat ik van de week ergens hoorde dat Marco zich niet zou voorbereiden", lacht Hiddink. 

"Maar moet je eens kijken, wat hij daar allemaal aan papieren heeft liggen", wijst Hiddink, waarna presentator Sjoerd van Ramshorst een grote stapel aan papieren onder de tafel vandaan haalt. "Moet je eens kijken, Tekeningetjes en alles erbij!", zegt de presentator. "Ik heb me vandaag dus wel voorbereid", grapt Van Basten. "Ik vergeet een hoop dingen, dus ik heb het nodig."

Tijdens een eerdere uitzending van Studio Fußball maakte Van Basten geen goede indruk. De oud-voetballer werd gevraagd naar zijn mening over het Nederlands elftal. "Ik moet zeggen dat ik me er niet heel erg op voorbereid heb", reageerde Van Basten. "Ik vind wel dat ze de afgelopen twee wedstrijden prima hebben gespeeld, dus dat is op zich goed. Dat geeft plezier."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NOS Sport (@nossport)

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: