'Bayern richt pijlen ook op Calhanoglu'

'Bedrijvig Bayern München krijgt positief signaal van Turkse EK-ster'

23 juni om 09:55

Bayern München is druk doende om de selectie van een impuls te voorzien na het mislopen van de landstitel. Der Rekordmeister is dicht bij de komst van Michael Olise en zit achter Xavi Simons aan, maar ook Hakan Calhanoglu is serieus in beeld. Dat meldt onder meer BILD.

Calhanoglu, de aanvoerder van Turkije op het EK, behoorde de laatste twee seizoenen tot de uitblinkers bij Internazionale. Bayern is zeer gecharmeerd van de dertigjarige controleur en overweegt hem terug te halen naar Duitsland. Calhanoglu werd geboren in Mannheim en speelde eerder onder meer voor Hamburger SV en Bayer Leverkusen.

Bayern lijkt wel een fors bedrag te moeten betalen. Calhanoglu tekende een jaar geleden nog een nieuw contract, tot medio 2027. Volgens het Turkse TRT Sports heeft de middenvelder bevestigd dat Bayern reeds geïnformeerd heeft, ook BILD schrijft dat hij openstaat voor de stap naar Der Rekordmeister.

De Duitse topclub zit ook al enige tijd achter João Palhinha aan, maar verlangt snel duidelijkheid van Fulham. Of Calhanoglu als alternatief wordt gezien of dat ze beiden naar de Allianz Arena moeten komen, is niet duidelijk.