Serieus probleem Duitsland door Tah en Rüdiger

Update: Duitse zorgen, achtste finale race tegen de klok voor Rüdiger

24 juni om 12:51
Laatste update: 24 juni om 12:51

Duitsland stelde zondag de groepswinst veilig met een late gelijkmaker tegen Zwitserland (1-1), maar de aandacht gaat vooral uit naar de dreigende defensieve problemen van Die Mannschaft. Mogelijk ontbreekt naast Jonathan Tah ook Antonio Rüdiger in de achtste finales.

Tah kreeg tegen de Zwitsers zijn tweede gele kaart en is er zeker niet bij in de volgende ronde. Zijn kompaan in het hart van de defensie kreeg bovendien last van zijn hamstring, waardoor ook hij onzeker is. Het ontbreken van zowel de mandekker van Bayer Leverkusen als die Real Madrid zou een streep door de rekening zijn.

"Antonio heeft last van zijn bovenbeen. Ik hoop dat het niets ernstigs is", reageert bondscoach Julian Nagelsmann tegenover Magenta TV. "We moeten afwachten wat uit het onderzoek komt, het kan ook problematisch zijn." Tegelijk spreekt Nagelsmann zijn vertrouwen uit in de alternatieven. "We hebben Nico (Schlotterbeck) vroeg binnengehaald en ook Waldi (Waldemar Anton) is er klaar voor. Kwaliteit hebben we genoeg." Ook Robin Koch is nog een optie.

Desondanks wordt in Duitse media meteen gewezen op de absentie van Mats Hummels. De routinier bereikte met Borussia Dortmund de Champions League-finale, maar is gepasseerd voor het EK. Zijn ervaring zou weleens node gemist kunnen worden, denkt onder meer BILD. Zo speelden Anton en Koch samen pas elf interlands.

'Schlotterbeck en Anton zijn goede verdedigers, maar Hummels als alternatief tegen mogelijke tegenstanders Engeland of Denemarken in de achtste finales zou comfortabeler voelen', oordeelt BILD. 'Helaas is hij niet geselecteerd.

Update: Het wordt voor Antonio Rüdiger een race tegen de klok om zaterdag van de partij te zijn bij Duitsland in de achtste finales van het EK. De Abwehrchef van Die Mannschaft kampt met een dijbeenblessure, bevestigt de Duitse bond aan Sky Sport. Hij liep de kwetsuur op in de wedstrijd tegen Zwitserland (1-1). 'Het is de vraag of Rüdiger zaterdag in Dortmund kan spelen, maar de DFB-artsen zijn optimistisch', weet de sportzender.

Wat het extra zuur maakt voor Duitsland, is het feit dat kompaan Jonathan Tah geschorst is. Nico Schlotterbeck en Waldemar Anton zijn de belangrijkste alternatieven. Wie zaterdag de tegenstander is, is nog onduidelijk. Die komt uit de poule met Engeland, Denemarken, Servië en Slovenië.