PSG wil Coman terughalen van Bayern München

'Bayern staat open voor verkoop, PSG meldt zich en voert gesprekken'

24 juni om 21:14

Kingsley Coman heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Bayern München gespeeld. De 28-jarige aanvaller voert gesprekken met Paris Saint-Germain, meldt de Duitse tak van Sky Sports.

PSG ziet in Coman een gewenste versterking voor komend seizoen. De Fransman heeft al eerste gesprekken met de Parijzenaren gevoerd, klinkt het. Naar verluidt is Bayern bereid om Coman bij een goed bod te laten gaan. De buitenspeler, die nog tot medio 2027 vastligt bij Der Rekordmeister, strijkt jaarlijks vijftien miljoen euro op en drukt daarmee op de begroting.

Het prijskaartje van Coman wordt geschat tussen veertig en vijftig miljoen euro. Het is nog onduidelijk welk bedrag PSG in gedachten heeft. Coman is allesbehalve een onbekende in Parijs. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van PSG en schopte het tot vier officiële duels in de hoofdmacht. Hij won twee kampioenschappen in Parijs.

Tot afgelopen seizoen won Coman in elk seizoen sinds zijn doorbraak in het profvoetbal de landstitel. Met Bayern pakte hij achtmaal het kampioenschap. In totaal speelde Coman tot dusver in negen jaar tot 294 wedstrijden voor de Duitse club, waarin hij 63 keer scoorde en 66 assists gaf.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!