Galatasaray lijft Ziyech gratis in

Galatasaray lijft Ziyech gratis in en onthult salaris van ex-Ajacied

28 juni om 20:05
Laatste update: 28 juni om 20:36

Hakim Ziyech maakt definitief de overstap van Chelsea naar Galatasaray. De 31-jarige spelmaker kwam het afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor de Turkse grootmacht, waarmee hij de landstitel veroverde.

Chelsea en Galatasaray maken vrijdagavond bekend dat de huurdeal is omgezet in een definitieve transfer. Cim Bom Bom hoeft geen transfersom te betalen, omdat aan de daaraan gestelde voorwaarden is voldaan. De ex-Ajacied zal wel wat salaris inleveren door zijn definitieve overstap van Londen naar Istanbul. Hij gaat van 3,85 miljoen euro per jaar naar 2,85 miljoen euro netto, zo meldt Galatasaray.

Ziyech tekent in principe een contract voor één seizoen, maar in de verbintenis is een optie voor een extra jaar opgenomen. Daardoor kunnen beide partijen de samenwerking tegen dezelfde voorwaarden verlengen.

Mede door blessureleed bleef Ziyech het afgelopen seizoen steken op achttien optredens in de Süper Lig. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij drie assists.

Ziyech stond uiteindelijk vier seizoenen onder contract bij Chelsea. The Blues namen hem met hoge verwachtingen over van Ajax, maar de Marokkaanse international kwam niet verder dan een bijrol op Stamford Bridge. Desondanks won Ziyech de Champions League, Europese Supercup en het WK voor clubs.