Turkse preses: 'Ajax-interesse in Aydin'

Ajax sprak met oude club Farioli: 'Ze tonen interesse in onze speler'

1 juli om 08:25

Ajax heeft met Alanyaspor gesproken over een transfer van Oguz Aydin. Dat heeft voorzitter Hasan Cavusoglu van de Turkse club bevestigd. De Amsterdammers zijn echter niet de enige club met interesse.

"Besiktas deed een bod op Oguz Aydin. Ook hadden we een ontmoeting met Galatasaray-president Dursun Özbek. Verder zijn enkele clubs uit het buitenland, waaronder Ajax, geïnteresseerd in onze speler", vertelt Cavusoglu aan NTV Spor. Volgens hem is het nog een open race. "Geen enkele club ligt voor. We hebben niemand iets beloofd. Het team dat het meest betaalt, zal de transfer krijgen."

Aydin is een oude bekende van de nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli. De Italiaan werkte bij Alanyaspor samen met de 23-jarige rechtsbuiten, die al eerder in verband wordt gebracht met de Eredivisie-topclub. "Hij is een geweldige trainer en een geweldig persoon", zei Aydin in mei tegen VoetbalPrimeur. "Hij vertelt me soms zelfs nog steeds wat ik moet doen in bepaalde situaties en hoe ik me kan verbeteren. Ik zou later weer met Farioli samen willen werken."

Aydin, die werd geboren in Den Haag en enkele jaren in de jeugd van AZ speelde, kwam het afgelopen seizoen tot 38 duels voor Alanyaspor. Daarin scoorde hij dertien keer en gaf hij acht assists. Naar verluidt moet de enkelvoudig Turks international deze zomer zes miljoen euro kosten.