Forbs laat zich uit over eerste weken bij Ajax onder Farioli

Zware voorbereiding bij Ajax: 'Probeert ons te brengen naar waar we horen te zijn'

10 juli om 07:48

Carlos Forbs is erg te spreken over de eerste weken bij Ajax onder leiding van Francesco Farioli. De Italiaan geeft een duidelijk speelplan mee aan zijn spelers en eist veel van zijn selectie.

"Hij is een gepassioneerde trainer. Hij probeert ons te brengen naar waar we horen te zijn", vertelt Forbs over Farioli in gesprek met Ajax TV. De buitenspeler heeft al een persoonlijk gesprek gevoerd met de oefenmeester. "Hij heeft voor iedereen een plan. Het plan met mij is om me een betere speler te maken en meer doelpunten te maken en assists te geven. We praten over waar ik moet staan op het veld."

Onder Farioli probeert Ajax hoog druk op het veld druk te zetten. "Hij eist veel druk van ons. We moeten het veld opgaan en doen wat hij wil", legt Forbs uit. In deze speelstijl wordt de vleugelaanvaller veel in de diepte gespeeld en dat ligt hem wel. "Ik wil de achterlijn halen. Het is goed voor mij, want ik ben snel. Het helpt me om de bal te krijgen en kansen te creëren voor het team."

Forbs is blij dat hij na zijn vakantie weer is teruggekeerd bij Ajax. De linkspoot voelt zich goed tijdens de voorbereiding. "Mijn zomer was goed en nu zijn we weer aan het werk. Ik kijk uit naar het seizoen", aldus Forbs, die merkt dat Farioli veel eist van zijn selectie. "Het is zwaar. Er wordt hard gewerkt. Ik heb ervan genoten met de nieuwe staf en de jongens."

Tijdens het oefenduel met Sint Truiden (4-0 zege) was Forbs belangrijk voor Ajax met een doelpunt en een assist.